STŘEDNÍ ŠKOLA HOTELNICTVÍ A GASTRONOMIE HOTELU INTERNATIONAL, s. r. o. je zařazena v síti škol MŠMT ČR od roku 1990, na její dosavadní úspěšnou činnost navázala Střední škola hotelnictví a gastronomie International, s.r.o. po změně majitele v létě 2014 (Od 1. 9. 2016 se zřizovatelkou školy stala paní Mgr. Jana Dyršmídová, pro žáky školy se nic nemění). Učební obor kuchař - číšník je zaměřen především na základní poznatky z celé oblasti společného stravování. Těžiště je v osvojování…
STŘEDNÍ ŠKOLA HOTELNICTVÍ A GASTRONOMIE HOTELU INTERNATIONAL, s. r. o. je zařazena v síti škol MŠMT ČR od roku 1990, na její dosavadní úspěšnou činnost navázala Střední škola hotelnictví a gastronomie International, s.r.o. po změně majitele v létě 2014 (Od 1. 9. 2016 se zřizovatelkou školy stala paní Mgr. Jana Dyršmídová, pro žáky školy se nic nemění).
Učební obor kuchař - číšník je zaměřen především na základní poznatky z celé oblasti společného stravování. Těžiště je v osvojování odpovídajících profesních dovedností a návyků. Výuka probíhá v pravidelných týdenních cyklech teoretická výuka/odborná praxe. Absolvent získává výuční list.
Studijní obory pro absolventy ZŠ zakončené maturitní zkouškou se zaměřením na gastronomii a cestovní ruch. Cílem je výchova prvotřídních manažerů v oboru gastronomie – restauratérů a hoteliérů. Uplatnění absolventi najdou i jako pracovníci cestovní kanceláře či agentury, mají také možnost dále studovat na VŠ, nejlépe na VŠ cestovního ruchu, hotelnictví a lázeňství (bakalářské studium) nebo na VOŠ.
Studijní obory pro absolventy SOU se zaměřením na gastronomii nebo podnikání. Obor gastronomie mohou studovat žáci, kteří mají výuční list oboru kuchař - číšník. Absolventi SOU jakéhokoli zaměření mohou studovat obor podnikání. Od září 2011 je možné studovat obor podnikání dálkově. Studium je zakončeno maturitní zkouškou.
Škola je vyznamenaná zlatou medailí M.D.Rettigové od Asociace kuchařů a cukrářů v České republice. Studenti se pravidelně účastní národních a mezinárodních soutěží.
Spolupracujeme s Intercateringem při při zajišťování společenských akcí v historických objektech Prahy: Pražský hrad, Břevnovský klášter, Trojský zámeček.
Škola organizuje činnost Juniorského národního týmu kuchařů AKC v České republice, který získal na olympiádě kuchařů v Berlíně stříbrnou medaili a na Eurogastrojunioru zlaté medaile.
Pravidelně organizujeme:
Prázdninové soustředění před nástupem do školy pro 1. ročníky
Lyžařský kurz
Výměnná praxe
Odborné exkurze
Barmanský kurz
Sommelierský kurz
Zahraniční odborné zájezdy v rámci soutěží